Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Hakkında Öğrencilerimizin Dikkatine

Yayınlanma Tarihi: 01-04-2020

Değerli Öğrencilerimiz,

Enstitümüzde; Yeni Koronavirüs (COVID-19) salgını önlemleri kapsamında 2019-2020 öğretim yılı bahar döneminde eğitim öğretim sürecini sadece uzaktan eğitim,  dijital öğretim olanakları ile sürdürmekteyiz. Bu süreç için aşağıda belirtilen bildirimimizin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 8’inci ve 10’uncu maddesi bağlamında aydınlatma niteliğinde olduğunu ifade ederiz.

Dijital ortamlarda gerçekleştirdiğimiz eğitim faaliyetlerimizde oluşturulan ve sizlerle paylaşılan tüm öğretim materyalleri ile video, ses ve görüntü kayıtlarının ilgili öğretim üyelerimiz yönünden Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında “kişisel veri” niteliğinde olduğunu bildiririz. Uzaktan eğitim ders sürecindeki kişisel verilerin korunmasına özen gösterilmesi, derslerin, dijital verilerin herhangi bir şekilde aktarılmaması, cihaz kullanılarak kayıt altına alınmaması, sosyal medya platformlarında paylaşılmaması ve tedavüle sokulmaması gerekmektedir. Öğretim üyelerimizin kişisel verilerinin ihlali durumunda hukuki ve cezai yaptırımların olabileceğini; hak ihlallerinin oluşması halinde Enstitümüzün hukuki ve cezai bir sorumluluğunun bulunmadığını, ilgili kişilerin sorumlu olacağını, öğrencilerimizin anılan yasal düzenlemelere önemle uymaları gerektiğini hatırlatırız.

Font Boyutunu Değiştir
Kontrast